Uygulamaları test etmek için iPhone’larda TestFlight nasıl kullanılır?
Geliştiriciler, kullanıcıların Apple’ın başarısının ayrılmaz bir parçası olan App Store’dan milyonlarca uygulamaya erişmesini mümkün kılar.
Apple, geliştiricilerin bu kusursuz uygulamaları oluşturmasına yardımcı olmak için Xcode, TestFlight ve App Store Connect gibi çeşitli gelişmiş geliştirme araçları sunar.
Xcode, uygulamaları kodlamak için bir yol sağlarken geliştiriciler, uygulamaları App Store Connect aracılığıyla yayınlamadan önce test etmek için TestFlight’ı kullanabilir.
Apple tarafından sağlanan diğer geliştirme araçlarının aksine, uygulamaları test etmek için herkes TestFlight’a erişebilir.
Bu makalede, Test uçuşuHizmetin tam olarak ne olduğundan ve nasıl yararlanabileceğinizden bahsedeceğiz.
TestFlight nedir ve ne için kullanılır?
TestFlight, Apple tarafından sunulan ve uygulama geliştiricilerin uygulamalarının beta sürümlerini yayınlanmadan önce test kullanıcılarına dağıtmasına olanak tanıyan bir araçtır.
Geliştiriciler, iOS, iPadOS, macOS, tvOS, watchOS ve iMessage uygulamalarını test etmek için kullanabilir.
TestFlight ile beta testi yapanlar; Ayrıntılı geri bildirimleri, hata raporlarını, ekran görüntülerini ve diğer ilgili bilgileri doğrudan geliştiricilere kolayca gönderebilir.
Bu, geliştiricilere sorunları hızlı bir şekilde ele almak ve son sürümünden önce uygulamada iyileştirmeler yapmak için beta testçileriyle iletişim kurma fırsatı verir.
100 dahili ve 10.000 harici test kullanıcısından geri bildirim almak için tüm uygulama geliştiricilerin, uygulamalarını TestFlight’a yüklemeden önce Apple Geliştirici Programına kaydolmaları gerekir.
Ortada, bir Apple cihazı ve Apple Kimliği olan herkes, davet kodları veya genel kişiler aracılığıyla uygulamaların test edilmesine katılabilir.
Apple, test uzmanlarına ödeme yapmasa da, TestFlight’lı beta test uygulamaları kendi avantajlarıyla birlikte gelir. Programa katılan test kullanıcıları, yeni özellikleri herkesten önce deneme fırsatına sahiptir.
Uygulamaları TestFlight ile test etmeden önce bilmeniz gerekenler:
Verilerinizi yedekleyin:Yayınlanmamış herhangi bir uygulamayı TestFlight ile test etmeden önce, cihazınızdaki değerli verilerin bir yedeğini oluşturmalısınız.
Beta uygulamalar kararsızdır ve şu özelliklerden yoksun olabilir: Beta uygulamaların sık sık çökme yaşaması yaygın bir durumdur. Ayrıca, beta uygulamalar, uygulamanın son sürümüne geçebilecek birkaç özellikten yoksun olabilir.
Cihazınızın pil tüketimi şu durumlarda artabilir:Birçok beta uygulaması, cihazınızın pilini normalden daha hızlı tüketebilen verimsiz kodlar içerir.
Her zaman geliştiricinin geçmiş performansını gözden geçirin:Bir uygulamayı test etmeden önce geliştiricinin web sitesini ziyaret ederek güvenli bir sicile sahip olduklarından emin olmak ve önceki projelerini gözden geçirmek faydalı olacaktır.
Doğrulanmamış kaynaklardan gelen davet ilişkilendirmelerinden kaçının:
iPhone’larda TestFlight nasıl kullanılır?
TestFlight’ı App Store’dan yükleyin.
TestFlight’ı açın → ekrandaki talimatları izleyin → Devam’a dokunun.
Bir TestFlight davet kodunuz varsa, sağ üstteki Kullan seçeneğine dokunun → TestFlight davet kodunuzu girin → Kullanımı Onaylayın.
Herkese açık bir bağlantınız varsa, bağlantıyı açın ve Testi Başlat’a dokunun.
Uygulamanın sayfası TestFlight’ta açıldığında Kabul Et → Yükle’ye dokunun.
Beta uygulamasını açın → Apple Kimliğinizi ve parolanızı girin → Tamam’a dokunun.
Geliştiricinin neyi test etmenizi istediğini görün → Sonraki → Testi Başlat’a dokunun.
Beta uygulamaları test edin ve geri bildirim gönderin
Uygulamayı test ederken bir hatayı bildirmeniz gerekirse bir ekran görüntüsü alın.
Ekran görüntüsü ön izleme → Bitti → Beta Geri Bildirimi Paylaş’a dokunun.
E-posta adresinizi girin → sorunu açıklayın → Gönder’e dokunun.
TestFlight davet kodları veya kişileri nasıl bulunur?
Uygulama geliştiricileri, TestFlight davet kodlarını veya kişilerini makul dahili ve harici beta test edicilere, genellikle e-posta yoluyla gönderir.
Ancak aşağıda göreceğiniz gibi, resmi olarak böyle bir e-posta almamış olsanız bile TestFlight davet kodlarına ve kişilerine erişebileceğiniz başka birçok kaynak vardır.
Uygulama geliştiricilerine doğrudan ulaşın:Bir uygulamayı test etmekle kesinlikle ilgileniyorsanız, doğrudan sosyal medya platformlarından uygulama geliştiricisine ulaşabilir ve TestFlight ilişkisi olup olmadığını sorabilirsiniz.
Beta testi web sitelerine kaydolun: Çeşitli uygulamaları test etmek isterseniz; iOS, iPadOS ve macOS uygulamalarını test etmenize ve bunlar için ödeme almanıza olanak tanıyan test.io gibi beta testi web sitelerine kaydolabilirsiniz.
-
TestFlight için hangi iOS sürümü gereklidir?
TestFlight, iOS 13 ve sonraki sürümlerde mevcuttur. Cihazınız iOS 13 veya sonraki bir sürümü çalıştırıyorsa, çeşitli uygulamaların beta testini yapmak için TestFlight’ı yükleyebilir ve kullanabilirsiniz.
-
TestFlight ücretsiz mi?
TestFlight, Apple tarafından tasarlanmış ücretsiz bir beta test aracıdır. iOS’un yanı sıra iPadOS, macOS, tvOS, watchOS ve iMessage uygulamalarıyla çalışır. Geliştiriciler, uygulamaların beta sürümlerini test kullanıcılarına ücretsiz olarak dağıtmak için TestFlight’ı kullanabilir ve test kullanıcıları beta testine ücretsiz olarak katılabilir.
-
Geliştiriciler, TestFlight’ı kullanarak kişisel verilerime erişebilir mi?
TestFlight, yalnızca geliştiricilerin anonim kilitlenme günlüklerini görüntülemesine ve uygulama kullanımı hakkında bilgi toplamasına izin verir. Ancak geri bildirimlerinizde kişisel bilgilerinizi paylaşmadığınızdan emin olmanız önemlidir.
-
TestFlight sadık mı?
-
TestFlight beta testine kimler katılabilir?
Uygulama geliştiricilerin, uygulamalarını TestFlight’a yüklemek için Apple Geliştirici Programına kaydolmaları gerekir. Bu ortama Apple cihazı ve Apple Kimliği olan herkes davet kodları veya halkla ilişkiler aracılığıyla test kullanıcısı olarak katılabilir.